Ett besök i Pakistan

11-beautiful-places-to-visit-in-pakistan-07Pakistan är nog inte det första land man tänker på när man talar om utlandsresor. Majoriteten av befolkningen följer Utrikesdepartementets avrådan om att avstå från att besöka, eller resa igenom landet om det inte är nödvändigt.

För den som ändå väljer att besöka landet, eller ta sig igenom det för att nå sin planerade destination, väntar en fantastisk upplevelse. Här finner du en plats med enormt vacker natur och kanske en av världens trevligaste befolkning. Med sin unika kultur och häftiga historia är Pakistan ett land som egentligen är väldigt underskattat.

Att resa till Indien är det inte många som skulle tveka lika mycket på att göra. Indien är grannland till Pakistan och många turister vittnar om oförglömliga resor till Indien. Trots att länderna ligger varandra väldigt nära är det stor skillnad på trygghet när man väl passerat över gränsen till Pakistan. Det är lätt att man tror att hel landet består av en fruktansvärd misär och krig, men så är verkligen inte fallet och detta beror helt på vilken del av Pakistan man befinner sig i.

För turister och besökare är det sällan något problem att ta sig över gränsen från Indien till Pakistan. Befolkningen i landet är väldigt trevliga och artiga och är oftast glada över att utomstående fortfarande vågar besöka landet.

Då Pakistan är ett strikt, muslimskt land kan det vara svårt att veta vad man “ska och inte ska” göra. För den som vill finns det ofta guider att boka så att man på ett tryggt och respektfullt sätt kan ta sig runt i landet och kika på alla det sevärdheter, t ex Central Museum, som landet har att erbjuda.

Innan du väljer att besöka ett land som ej har samma kultur som det man kommer ifrån är det viktigt att man läser på. Att ta seden dit man kommer är inte ett förtryck, utan ett bevis på respekt för befolkningen och landets tro eller lagar.