Vilka rätter erbjuds på restaurangen?

hh_food_22_675x359_fittoboxsmalldimension_centerPå pakistanska och indiska restauranger kan du som kund uppleva mängder med härligt kryddad mat. Menyn har en stadig grund med typisk pakistansk mat, mycket av det är kryddigt, men för den som gillar mildare smaker går det bra att välja styrkan vid beställning.

Naan är ett indiskt bröd som ofta äts i både Pakistan och Indien. Brödet finns i många olika smaker så som vitlök, hemlagad ost, köttfärs eller mer som en dessert med socker, mandel och nötter. Naan kan ätas tillsammans med maten, eller separat för den som önskar. Bröd med köttfärs eller potatisfyllning kan vara väldigt mättande och kan ibland dämpa aptiten innan den “riktiga” maten har gjort sin entré.

En annan mycket vanlig maträtt är “Ghost”, vilket är rätter gjorda på lammkött. Här kan du t ex prova Ghost korma, vilket är lammkött med cashewnötter som serveras med en krämig sås, eller för dig som gillar lite starkare mat finns Ghost do Pyaza att prova. Denna maträtt anses mycket stark och innehåller en stor del chili, både grön och röd, ingefära och rödlök. Rödlök och ingefära är i sig inga starka tillbehör, men tillsammans med den kryddiga chilin blir det en explosion av smaker i munnen. Denna rätt går självklart att beställa med betydligt mindre chili för den som inte gillar stark mat.

Om du själv känner dig osäker på vilken mat du tror kommer passa just dig står många olika restauranger redo att ge dig sin expertis och rekommendationer. Äter du på en pakistansk restaurang för första gången och inte har tidigare erfarenhet av pakistansk mat kan du välja att berätta för servitrisen/servitören vilka smaker du gillar och uppskattar. Personalen har stor erfarenhet av matkulturen och att rekommendera dig en rätt som de tror passar. Det gör de mer än gärna!

Våga prova något nytt och testa pakistansk mat!